Posted by on sep 2, 2016 in Okategoriserade | No Comments

skidkläder

Dags att köpa nya skidkläder? Eller kanske är det så att det är dags att köpa dina först skidkläder någonsin? Det kan vara svårt att veta vad du ska köpa för något, speciellt om du är nybörjare i området och inte vet någonting om vad du ska leta efter och vad du ska undvika. Tänk om jag glömmer någonting viktigt? Tänk om jag helt missar att ta med mig handskar eller strumpor. Lugn, här kommer det viktigaste att tänka på när det kommer till skidkläder.

Skidjackan är ett måste

Den mest självklara delen av skidkläder måste nog vara skidjackan. Du måste naturligtvis klä dig i en jacka när du åker skidor. Att ta din vanliga vinterjacka kan vara ett stort misstag, såklart beroende på vad för typ av vinterjacka du använder. Jag rekommenderar dig därför att köpa en rejäl skidjacka som fyller de funktioner en skidjacka ska fylla. Det finns lite olika varianter att välja mellan. De vanligaste är skaljackan och den fodrade skidjackan. Vilken du föredrar beror på vädret, årstiden, hur du åker skidor och vad du gillar själv.

Skidbyxor är också nödvändigt

Du måste också klä dig i skidbyxor för att inte bli helt genomblöt och kall om nedre delen av kroppen. Dessa skidkläder kommer ofta i ett paket tillsammans med din skidjacka, eller så kan du köpa de skidbyxor som passar bra ihop och som är gjorda för att användas tillsammans med skidjackan. När du har skidjacka och skidbyxor så har du det viktigaste inom skidkläder redan fixat. 

Mössa, handskar och pjäxor

Du behöver naturligtvis ha handskar, mössa och pjäxor. Försök hitta en mössa som du kan använda tillsammans med ding hjälm, annars blir det trångt och jobbigt där inne. Handskarna är vitala och du kommer att önska att du köpt rejäla handskar om du tar dina vanliga vinterhandskar. Att slippa få in snö runt handlederna är guld värt. Pjäxor är självklart också ett måste, men om du hyr skidor så kan du också hyra pjäxor. Utöver detta finns andra detaljer att se över när det kommer till skidkläder, men har du dessa plagg klara så har du inte glömt någonting av et viktigaste.

Leave a Reply