Posted by on apr 14, 2015 in Okategoriserade | No Comments

Jag vet ingenting som ger ett större lugn än gitarrer. Att sätta sig ned med gitarren och börja plocka någon enkel låt är som att skapa välbefinnandet själv. Gitarrer hjälper många människor att behärska sina känslor, jag är en utav dem. Det spelar ingen roll om jag är glad eller ledsen, arg eller uppretad, taggad på livet eller överväldigad av en känsla av vemod, gitarren finns alltid där för mig när jag behöver hjälp att framhäva eller kväva dessa känslor.

Det finns många som vittnar om detta. Gitarrer är inte enbart för de musikaliskt begåvade, för dem som kan spela 1000 låtar, utan minst lika mycket för dem som gillar att sitta och spela sin låt man lärde sig för länge sedan och som man alltid spelar när man behöver det. Gitarren väntar alltid på en, den finns där, står där lutad mot väggen i hörnet och väntar på att vi ska plocka upp den. Då spelar det ingen roll om det är en sprillans ny gibson eller en gammal sliten, dammig och halvt ostämd nylon-strängad gitarr, det är inte det som har något värde.

Det tiden då jag spelar som allra mest gitarr är kvällar och nätter. Det är också oftast när jag har känslor av negativ klang hängande över mig, det är då jag tycker att det är skönt att skapa musik. Jag är inte speciellt duktig, men njuter verkligen av att lyckas spela något enkelt stycke. Det hjälper mig att styra bort alla negativa känslor som attackerar en och gör att de tankar och känslor som redan hängt sig över mig börjar dunsta bort. Jag spelar inte så mycket gitarr när jag är glad eller upprymd, behovet finns inte där då. Detta är något jag funderat över och inte lyckats finna något speciellt bra svar på. Jag antar att gitarren finns där för att muntra upp mig när det behövs som mest.

Leave a Reply