Posted by on apr 13, 2016 in Gästinlägg | No Comments
Gibson Hummingbird

Daniels Gibson Hummingbird

Jag heter Daniel. Mina dagar går ut på att arbeta som säljare. Ett väldigt prestationsbaserat yrke, vilket leder till en hel del stress och ofta oro. Men trots allt det trivs jag med mitt jobb. Men stressen gör att jag bara vill släppa allt vad jobb heter när jag kommer hem på kvällen. Det är då mitt gitarrspelande räddar mig. När jag sätter mig ner med min akustiska Gibson och spelar någon bluesinspirerad låt så kan jag drömma mig bort och släppa allt. Då är det enbart jag och gitarren. Tillsammans skapar vi magi, en dröm om en bättre värld och en förhoppning om att en dag bli ett med musiken.

spelar på en akustisk Gibson Hummingbird som jag älskar över allt annat. Jag har även en elgitarr från Gibson, en Les Paul, som har några år på nacken. Spelar på den sporadiskt, men jag är nog mer av en akustisk gitarrspelare. Det är något mystiskt med det soundet som en akustisk gitarr ger ifrån sig. Det är något sensuellt och inbjudande. Det är så mycket som sägs utan att några röster hörs. Jag blir ju nästan sentimental nu haha.

Imorgon är det tillbaka till arbetet som gäller. Men när jag kommer hem, då vet jag att min gitarr väntar där. Då kan jag vara den jag föddes till att vara. Drömma mig bort till någon rökig jazzklubb där jag spelar hela kvällen lång. I drömmarna finns inga hinder, då är det enbart jag och gitarren och resan mot skyarna.

 


 

Vill du läsa mer från Daniel? Han har en egen blogg där han skriver. På imaginedf.se bloggar Daniel om allting som sker i hans liv. Besök gärna den och läsa mer om Daniel, eller DF som han kallas.

Leave a Reply