Posted by on maj 20, 2015 in Okategoriserade | No Comments

När du ska välja vilken din första gitarr ska bli så är det några saker du ska tänka på innan du köper en. Om du nu är en av de som köper sin första gitarr, det är faktiskt ganska vanligt att man får sin första gitarr i present. Men du behöver i alla fall inte köpa den bästa gitarren du hittar i affären, men köp inte heller den billigaste.

Det är lätt att tänka att priset bara handlar om märket eller att det bara är skillnad om man är professionell. Men anledningen till att vissa kostar mer än andra är därför att de är bättre, på alla plan. Materialet är en avgörande faktor, detta eftersom bland annat träet är totalt avgörande för klangen på ljudet. Vill du att det ska låta bra när du spelar ska du inte köpa den billigaste eftersom träet antagligen inte alls är i bra kvalitet. Ta någon gitarr i mellanklassen, det brukar bli bäst så. Var svensk och spendera lagom med pengar.

Sedan kommer frågan om nylonsträngad eller stålsträngad. Detta är helt och hållet en smaksak, du får själva avgöra vad du gillar att spela på. Stålsträngade gitarrer kommer att göra lite ont att spela på i början, men det går snabbt över bara du övar mycket. Därför är nylonsträngade vanliga som nybörjar-gitarrer och stålsträngade oftast nummer två i ordningen på gitarrer ägda.

Ett fodral behöver du bara om du ska frakta gitarren mellan olika platser. Om det enbart är hemma hos dig som gitarren kommer att användas så är detta ett onödigt inköp. Satsa du hellre på ett bra stativ, massa plektrum och ett par extra strängar som du kan använda när du slitet ut de som sitter på vid inköpet.

Oavsett vad du köper så är den enda garantin på framgång övning. Öva, öva, öva och du kan skapa magi med den sämsta gitarren på marknaden. Lycka till med din musikframtid!

Leave a Reply