Posted by on maj 14, 2015 in Okategoriserade | No Comments

Är du sugen på att lära dig spela gitarr? Vad bra! För alla kan verkligen lär sig att spela gitarr, man behöver inte vara en naturbegåvning och känna att varje ackord sitter på första försöket. Nej, även om du till och med känner dig ovanligt dålig i början så kommer det att lösa sig framöver och du kommer dessutom att ta med dig hur du övervann svårigheterna när det börjar bli klurigt på riktigt, när du börjar bli riktigt duktig och ska ta dig ann högre svårighetsgrader.

Men självklart kan det det vara svårt att lära sig gitarr alldeles själv, speciellt om du är total nybörjare. Att inte ha någon som visar dig hur man gör är naturligtvis en nackdel. Men det är på denna fronten som den senaste tidens utveckling verkligen gynnat nybörjare på gitarr. Via internet och en dator kan man numera lära sig grunderna till gitarr, och ofta helt gratis. Det finns goda människor där ute som lägger ut videoklipps där de visar och lär ut hur man ska spela, mycket pedagogiskt och enkelt. Du kan kolla, härma, kolla vidare, testa vidare, spola tilllbaka och kolla igen, testa en gång till och en gång till och kanske behöver du sitta några gånger. Men du har all tid i världen och är inte bunden till en timmas träning som du hade fått på en gitarrskola. Den enda nackdelen är dock att du inte har någon som fysiskt hjälper dig att spela, men det brukar ordna sig ändå.

Så om du funderat på att lära dig spela gitarr och inte förstått hur du ska göra så vet du det nu. Om du tagit upp gitarren som du fick i julklapp för 7 år sen flera kvällar i månaden men snabbt lagt ned den igen med ömma fingrar så vet du vad du behöver göra. Testa att ta del av den skola som internet erbjuder. För alla kan verkligen lära sig att spela gitarr.

Leave a Reply